Добре дошли в сайта на Трудовец!

„Горичка в количка“ пристигна в ОУ "Л. Каравелов" - с. Трудовец
публикувана: 21.04.2021г. 18:16 | прочетена: 444 | коментари: 0

На 21.04.2021г. нашето училище имаше удоволствието да бъде домакин на екологичната инициатива „Горичка в количка“.
Инициативата се осъществява от Фондация „Горичка“, коята организира обучения, разговори, игри и дебати за устойчиво бъдеще. Обучението беше проведено от специално обучени лесовъди педагози, с подкрепата на педагогическия състав на училището.
Пътуващото фургонче веднага привлече вниманието на учениците с красивия си дизайн и атрактивно оборудване. Всички интериорни и екстериорни решения бяха направени от естествени материали, а на покрива имаше слънчев панел, който допълваше цялостната екологична концепция.
Под формата на беседа и весели игри, учениците от първи до четвърти клас научиха как да различават някои от най-характерните за нашите гори дървесни и животински видове. Разбраха колко са важни горите за живота на хората, каква е ролята на лесовъдите и как да се отнасят с гората с любов и уважение. Научиха какви климатични промени са настъпили в резултат от човешката дейност, както и какво трябва да прави всеки един от нас, за да бъде страната ни по-красива и чиста.
Под ръководството на специалистите, учениците от пети клас заасадиха 15 фиднаки червен дъб (Quercus rubra) в училищния двор.
Във връзка с участието им в международния детски екологичен форум „Зелена планета 2021“, ученици от седми клас направиха интервю с д-р инж. Анна Петракиева, представител на дирекцията на Природен парк „Витоша“, и научиха повече за екологичния отпечатък, който всеки от нас оставя.
В края на обучението децата получиха много положителни емоции и красиви подаръци от организаторите, под формата на плакати, брошури и картички с екологични послания.« Назад

Коментари (0)

Добави коментар