Добре дошли в сайта на Трудовец!

Чувстваме се граждани на Трудовец
публикувана: 29.05.2021г. 13:42 | прочетена: 1177 | коментари: 1

„Чувстваме се граждани на Трудовец“ – това заяви ученическото самоуправление към ОУ „Л. Каравелов“ по повод приноса за облагородяване на пространството около паметника на загиналите във войните и паметника на Ракитин.

Ученическото самоуправление в училището на Трудовец е организирана форма на детско участие в различни инициативи. То удовлетворява потребността  на децата от организиран живот, вдъхва им увереност, че успешно могат да извършват житейски действия.

Ученическото самоуправление си взаимодейства с ръководството и обществения съвет към училището, кметство Трудовец и родители. Организирани бяха базари и събраните средства се вложиха за озеленяване пространството около паметника на загиналите във войните и поставяне на три пилона за знамена. Ученици от училището обработиха и създадоха цветни ивици и около паметника на Ракитин.

Желанието на децата е създаденото да разкрасява Трудовец, да устоява във времето, да се цени от всички и да има последователи. Затова те гневно и с чувство на обида осъждат онези граждани, независимо от възрастта им, които с вандалски действия унищожават създаденото. Възмущението се предизвиква от изскубването на засадени цветя.

Усилията на децата и служителите на кметство Трудовец за по-добро бъдеще, заслужават подкрепа от всички, промяна на нагласи и принос за по-привлекателна околна среда.« Назад

Коментари (1)

  • 1

Добави коментар