Добре дошли в сайта на Трудовец!

Дългогодишният учител и общественик Кина Василева отбеляза 80-годишен юбилей
публикувана: 22.05.2014г. 13:59 | прочетена: 3467 | коментари: 3

Кина Василева, дългогодишният учител с дух и самочувствие, който помни, уважава и се гордее с многобройните си ученици, отбеляза своя 80-годишен юбилей.
Госпожа Кина Василева има 38 години стаж като начален учител. Започва да упражнява своята професия в с. Чурек – 2 г., след това в Нови хан – 4 г., Трудовец – 15г. и ОУ „Никола Вапцаров“, Ботевград – 17 г.  Професионалният си път г-жа Василева изминава с всеотдайност и отговорност към работата си. Тя споделя, че винаги е водена от желанието учениците й да са стриктни в уроците и добри в поведението си като граждани – да уважават възрастните, родителите, да са трудолюбиви, да са патриоти. За себе си Кина Василева казва, че е била взискателен учител: „Отличен ученик, а аз исках още и още, защото не исках тези способни деца да се оповават на минали успехи“. Нейният професионализъм е оценен. Като базов учител изнася многобройни уроци, чрез които споделя  своя опит.  Активен участник е в националните педагогически четения.  За цялостната си педагогическа работа е награждавана от министерството на просветата, а от ръководството на ОУ „Н. Вапцаров“ и община Ботевград с почетна грамота и медал.
Кина Василева е активен общественик. Била е  общински съветник и секретар на комисията по просветата.  Като активен читалищен деятел се изявява с театралната си дейност.
Първият поздрав към юбилярката бе поднесен в ранното утро на 21 май от Кметство с. Трудовец. С  букет цветя и поздравителен адрес, кметът В. Драганов поздрави Кина Василева за дългогодишния и неуморен педагогически труд и й пожела здраве и дълголетие.
На тържествената юбилейна вечер г-жа Василева получи многобройни поздравления от приятели, роднини,нейни ученици и бившият директор на ОУ „Н. Вапцаров“ – Д. Манолов. В поздравителните адреси се казва:   Народно читалище „Н. Ракитин“: „ ... Благодаря Ви, че със сърце и душа винаги сте били от най-преданите читалищни дейци ...“ Пенсионерски клуб „Весел живот“:  „ ...Прекланяме се пред Вашия огромен, безкористен труд, мъдростта и големия организаторски талант, който проявявате като член на УС на пенсионерслия клуб ..."
 « Назад

Коментари (3)

  • 1

Добави коментар