Добре дошли в сайта на Трудовец!

Излъчиха победителите в националния фолклорен фестивал "Златни нишки"2018
публикувана: 10.06.2018г. 8:22 | прочетена: 1689 | коментари: 4

Първият национален фолклорен фестивал „Златни нишки“ – Трудовец, провел се под егидата на Областна администрация София област, с финансовата подкрепа на общ. Ботевград и преминал при отлична организация от страна на НЧ „Никола Ракитин“, завърши.
Фестивалният ден в Трудовец бе изпълнен с еуфория и наслада от българския народен танц и музика, от пъстротата на костюми и невероятни емоции от случващото се на площада на селото.

Танцовото творчество на присъстващите 18 танцови състави бе оценено от жури в състав: Нешка Робева- председател, и членове:д-р Ивайло Иванов – преподавател във Варненския свободен университет, специалност „Хореография” и Веселка Божкова – дългогодишен експерт в отдел „Култура” към община Ботевград и хореограф на ТА”Ботевградска младост”.

Публикуваме класирането на участниците, както следва:
Първа категория – до 14 годишна възраст
I място: ТА „Балканска младост“ гр. Етрополе, ръководител: Калинка Пушкарова
II място: ДТС „Гайтани“, към 68 СУ гр. София, ръководител: Йоланда Йорданова
III място: ДТС „Гергьовче“ гр. София с ръководители Христо Христов и Галя Христова

Втора категория – над 14 годишна възраст
I място: ТА „Балканска младост“ гр. Етрополе, ръководител: Калинка Пушкарова
II място: ТС „Мургаш“ с. Врачеш, ръководител: Радослав Цветанов
III място: ТС „Литаково“ с. Литаково, ръководител Нина Петкова

Награди за най-ансамблово изпълнение, журито отсъди на ТА „Балканска младост“ Етрополе и в двете категории.

Отличието „Най-малък участник“ получи Виктория Тошева на 6 години от ДТС „Гайтани“.

За Мистър и Мис фестивал бяха определени Хрисимира Христова и Илиян Лачков от ТС „Литаково“.
Грамота за най-правилно заучено непознато хоро бе присъдена на танцова група „Релакс” – с. „Остров” с ръководител Веселина Атанасова.

Наградата на организаторите на фестивала получи Клуб по народни хора и танци „Мойто либе”.   

За безупречните и впечатляващи изпълнения, под аплодисментите на всички присъстващи - танцови състави, жители и гости на Трудовец, секретарят на общ. Ботевград – Ст. Граматикова връчи Призът на фестивала „Златни нишки“ на ТА „Балканска младост“ гр. Етрополе – плакет и парична награда от 300 лв, осигурени от общ. Ботевград, и участие без такса в следващото издание на фестивала.

С артистичността и таланта си, призьорите вдъхновиха присъстващите още веднъж със своите изпълнения, а  кметът на Трудовец Веселин Драганов закри фестивала, като му даде висока оценка и заяви, че следващата година, в началото на месец юни, в красивия Трудовец ще се състои ВТОРИ национален фолклорен фестивал „Златни нишки“.

Националният фолклорен фестивал "Златни нишки" се проведе под егидата на Областната администрация и се провежда с любезното съдействие и подкрепата на Община Ботевград, Кметството на село Трудовец, Комплекс „Кредо”, частен земеделски производител „Румяна Величкова”, Бутилираща компания „Горна Баня”, Земеделска кооперация „Трудовец”, „К и Н Форест комерс” и много доброволци”

« Назад

Коментари (4)

  • 1

Добави коментар