Добре дошли в сайта на Трудовец!

Kлуб "БОДИФОЛК ОДРЕЦ" - Трудовец, формира нова група за начинаещи
публикувана: 14.09.2016г. 23:08 | прочетена: 1456 | коментари: 0

Поради високия интерес към фолклорното танцово изкуство  клуб „БОДИФОЛК ОДРЕЦ“ – Трудовец, формира нова група за начинаещи – любители. Репетициите ще се провеждат всеки петък  от 19.00ч и неделя от 15.00ч в Народно читалище „Никола Ракитин“-с. Трудовец. Първите занимания ще се проведат на  16 септември 2016 г.
Танцов състав „Одрец“-с. Трудовец  е създаден в края на 2014 г. като клуб за народни танци за любители. Мнозина проявили интерес, вече редовно  посещават заниманията, които се провеждат под ръководството на хореографа Георги Иванов.
Година по-късно групата получава покана да се присъедини към клуб „БОДИФОЛК“ – София. Той  е първият в България клуб за български народни танци, създаден през 2000 г.  от Йордан Станимиров. Към клуба играят  стотици любители на фолклорния танц в повече  от  6 района на град София.
Членовете на танцов  състав „БОДИФОЛК ОДРЕЦ“ - Трудовец  са хора с различни професии. Те споделят, че заниманията в клуба ги разтоварват психически, обогатяват душевно, поддържат физическата им кондиция, а някои дори признават, че вече имат самочувствие на фирмените празненства, защото научените хора им дават възможност да танцуват и да се забавляват. Освен това участията в различни фолклорни фестивали в страната и чужбина им дава възможност да се срещат и запознават с различни хора и култури.
 
 
 « Назад

Коментари (0)

Добави коментар