Добре дошли в сайта на Трудовец!

Край на „Лятната ваканция за малки и големи….”
публикувана: 12.09.2018г. 19:21 | прочетена: 1363 | коментари: 0

Заключителното занимание  на  творческата работилница събра много деца в сряда на 5 септември. Рисуване, приложни техники, апликиране, работа с филц, работа с природни материали – все забавни занимания се провеждаха всяка събота през лятната ваканция в парка на с. Трудовец.  Заниманията са част от проект „Лятна ваканция за малки и големи в Трудовец” по програма на VIVA COM Регионален грант в партньорство с БЦНП, реализирана от сдружение „Трудолюбци” . Доброволци от сдружението занимаваха децата в творческите дейности.

Активен партньор на сдружението бе Училищното настоятелство с участието на група родители. Идеята подкрепиха и местния бизнес. Завод „Грамер „ ни предостави палетите, а фирма „Гид метал” даде металните профили, с които се направи рамката за екрана. Кметството осигури електрическото захранване. Читалищни дейци се включиха с доброволен труд в почистване на сцената.

Какво се случи вследствие на проектните дейности:

-        Почистихме пространството пред пощата , засадихме цветя в цветарниците, монтирахме пейки , кино екран. Доброволци декорираха бетонните стени .

Обособи се”Сцена”, където могат да се провеждат общоселски събития.

-        Направихме маси и пейки  от палети, ремонтирахме  и освежихме старите маси и пейки;

-        Ежеседмично провеждахме творчески занимания с деца ;

-        Група деца, със съдействието на УН посетиха забележителности на родния край- Поп Ивановата къща, Манастирчето.  Децата се запознаха с историята на посетените обекти.

-        Изработиха кратки филмчета за популяризиране на проектните дейности, които се представиха преди кинопрожекциите и в социалните мрежи.

-        Представихме 8 кино прожекции. / Поради големия интерес те ще продължат и през септември.

-        На информационните табла в парка е представена изложба на фотоси от проектните дейности.

В доброволческите дейности се включиха много местни жители. Най-приятното впечатление направи личния пример, който даваха  родители  на своите деца, които заедно участваха в дейностите за подобряване на средата, в която играят децата ни….

Сдружение „Трудолюбци” изказва своята благодарност към всички, допринесли със своя доброволен труд за това да направим нашето село по-красиво, по-приятно и по-безопасно място за всички нас. Благодарност към доброволците, заделили от свободното си време през почивните дни за да занимават децата в творческата работилница.

Повече информация за проекта и дейностите на Сдружение „Трудолюбци” може да откриете на www.trudolubci.com« Назад

Коментари (0)

Добави коментар