Добре дошли в сайта на Трудовец!

Най-големият урок в света
публикувана: 25.04.2018г. 22:10 | прочетена: 1378 | коментари: 0

Днес ученици от ОУ „Л. Каравелов“ – с. Трудовец откликнаха на глобалната инициатива на УНИЦЕФ „Най-големият урок в света“.
Учениците от 7 клас, със своите знания и умения да презентират, бяха водещи в този  голям урок, в който участваха ученици от 3 клас. Присъстваха директорът на училището и учители.
В началото на урока стана ясно, че целта на глобалната инициатива е запознаване с Глобалните цели за устойчиво развитие и поемане на ангажимент за бъдещето на планетата Земя.
„Най-големият урок в света“ в ОУ „Л. Каравелов“ – с. Трудовец, бе подчинен на две глобални цели: „Живот на Земята“ и „Изкореняване на бедността“.
Урокът протече много динамично. Седмокласници обясняваха, доказваха, сравняваха, показваха и задаваха въпроси. Учениците от 3 клас отговаряха,  и чрез рисунките си отправяха послания. Сериозното отношение на децата към разискваните проблеми бе доказано с разказаните лични истории.
Акценти в урока бяха: Озоновият слой е единствената защита на Земята, но той е уязвим и трябва да го пазим; Естественият парников ефект е в опасност; Един от начините да се борим с бедността е образованието.
Накрая децата отговориха на въпроса „Кой е най-големият урок в света“: Планетата Земя е наш единствен дом. Ние трябва да познаваме проблемите й и причините за тях. Важно е хората да осъзнаят, че Земята е отговорност на всеки един човек.
 « Назад

Коментари (0)

Добави коментар