Добре дошли в сайта на Трудовец!

Ново младежко пространство в Трудовец
публикувана: 27.06.2018г. 9:44 | прочетена: 1507 | коментари: 0

ПАРКА @ МЯСТО
ПРОМЯНАТА Е ВЪЗМОЖНА, ЗАЩОТО СИ СТРУВА!
 
„Парка @_Място ”е новото младежко пространство в село Трудовец. Инициативата бе осъществена по предложение на Сдружение „Трудолюбци” в рамките на проекта “ The Spot _Място”на Сдружение БГ Бъди активен, подкрепен от кметство Трудовец и община Ботевград.
 
 
Сдружение BG Бъди активен е национална неправителствена организация, която работи в посока подобряване условията за масов спорт в България, както и за повишаване осведомеността за индивидуалните и социалните ползи от физическата активност и спорта за здраве. Основните приоритети на сдружението се основават на създаване на възможности за младите хора да придобият необходимите житейски и професионални умения чрез тяхното участие в организирането на събития, които популяризират спорта и физическата активност за здраве.
 
 
За проекта _Място:
 
Проектът „_The Spot/_Място“ предоставя възможност на територията на 10 населени места в България да бъде изградено социално пространство, което да е привлекателно за младите хора. Активното въвличане на младите хора в създаването на социално пространство, чрез процеса на Placemaking, би им дало възможност за изява на техните таланти, способности и силни страни и би предоставило алтернатива на различните пороци, по които се увличат младежите. Участието на гражданите в изграждането от своя страна, ще осигури устойчивост и отговорност за неговото опазване и поддръжка.
Проектът се oсъществява в България с финансовата подкрепа на Coca-Cola Foundation
 
Сдружение „Трудолюбци” с. Трудовец : Нашата мотивация да се включим в проекта _Място – Доброволчество с въздействие”:
Село Трудовец е едно от селата в България, в което има активно население, в т.ч. много млади хора. Парка в селото е едно от най- честите места, на които могат да се осъществяват социални контакти, да  спортуват и забавляват. След проучване  интереса на младежите, представихме нашето проектно предложение  за създаване на безопасен и многофункционален  кът за спорт и атрактивен кът за социални контакти сред природата. Създадените условия дават  възможност на  младите хора  да общуват в реална, а не виртуална среда и да спортуват сред природата. С общи усилия нашите идеи се превърнаха в реалност. Изградихме „Нашето  място” за срещи и спорт. И то с активното участие на местната общност.
Ние вярваме, че ако един човек иска да живее в по-хубаво място, това е неговa отговорност и той трябва да се потруди, за да го направи по-добро.

Новото младежко пространство се откри на 24 юни 2018г, в присъствието на кмета на общ. Ботевград - Иван Гавалюгов, кмета на Трудовец - Веселин Драганов, преставител на  "БГ Бъди активен" - Ангел Бондов и националният отбор по баскетбол.« Назад

Коментари (0)

Добави коментар