Добре дошли в сайта на Трудовец!

Отбелязаха се 50 години хандбал в Трудовец и 80 години от рождението на Стефан Стоянов
публикувана: 07.06.2014г. 13:50 | прочетена: 2582 | коментари: 1

Днес на спортната площадка в центъра на Трудовец се събраха бивши спортисти – хандбалисти и футболисти, да отбележат 50 години от създаването на хандбала в Трудовец и 80 години от рождението на Стефан Василев Стоянов.
Събитието е организирано от инициативен комитет със съдействието на кмета Веселин Драганов.
С едноминутно мълчание присъстващите почетоха паметтна на починалите хандбалисти от Трудовец. В. Драганов припомни щрихи от личността на Стефан Стоянов. „Това е нашият любим учител по физическо възпитание, история и френски език. Един българин с голямо сърце ... До последния си дъх той работи за развитието на спорта в Трудовец и особено на хандбала и футбола. Със спортната си дейност Стефан Стоянов направи Трудовец популярен във всяка точка на България“.  В. Драганов разказа за многото отличия на юношеския хандбален отбор през годините и приноса на присъстващите за утвърждаването на Трудовец като средище на хандбала в района и в България. Прочетен бе поздравителен адрес от семейството на Стефан Стоянов, в който се казва:
„Уважаеми хандбалисти!
Поздравяваме ви по случай 50-години хандбал в Трудовец!
Благодарим ви, че още тачите паметта на скъпия ни баща и дядо Стефан Василев Стоянов –
вашият учител и треньор, от рождението на когото се навършват 80 години.
Сърдечно ви желаем крепки здраве, дълголетие и оптимизъм, за да преодолявате успешно житейските трудности! Нека успехите, късметът и благополучието винаги съпътстват вашите семейства!
И помнете, че „ако си дал от себе си, не си живял напразно“!
Събралите се бивши спортисти сформираха два хандбални отбора и си припомниха емоциите от този позабравен спорт.« Назад

Коментари (1)

  • 1

Добави коментар