Добре дошли в сайта на Трудовец!

ОТЧЕТ на кмета на кметство Трудовец
публикувана: 25.08.2015г. 15:37 | прочетена: 3162 | коментари: 35

 ОТЧЕТ        
       на кмета на Кметство Трудовец  г-н Веселин Драганов за 2015г.  
                         
 
                  Уважаеми Трудовчани, 
     В края сме на Третия ми мандат като кмет на кметство Трудовец.
     Какво изпълнихме и какво не можахме 8-те месеца на 2015г. съвместно с ръководство на община Ботевград.

  По инвестиционните програми:
  1.След осигурени средства лично на кмета Драганов, бе подменено дюшамето на църквата на с. Трудовец и бе довършено осветлението.
     В момента имаме преведени от МС още 5 хил. лв. за оформяне  на района около църквата - тротоари, пейки и др. по предложение на църковното настоятелство. 
  Срок за завършване на тази дейност – м. сепрвмври
 2. Съвместно с ВИК „Бебреш” изградихме чешма и пейка за отдих пред църквата.
 3.Отремонтирани бяха  течовете на сградата на читалището.
 4.Съвместно с нашия съгражданин  Христо Манчев изграждаме светещ кръст на  могилата  на гробищния парк, за да пази селото и жителите от злини, за което му благодаря от името на трудовчани.
 5.Одълбочаване на подмостието на Гърбавия мост и коритото на р.Касица от ул.”Г.П.Иванов” до ул.”Дунав” и надолу до края на селото, с цел недопускане на наводнения.
 6.В момента се работи и ще се асфалтират до дни ул.”Беласица” от моста на р.Касица до ул.”Хаджи Димитър”- 550м.  и пътя за Вилна зона „Лозята”, минавщ покрай рибарниците, в посока ресторанта.
 7.Извършено бе изкърпване на 2000 кв.м. дупки по уличната мрежа, като бе изходено  предимно от натовареността на уличното 
движение, а именно: ул.”Тутракан”, участък от ул.”Хаджи Димитър”, участък от ул.”Васил Левски”, ул.”Никола Иванов”, участък от  ул.”Хан Аспарух”, ул.”Цар Иван Шишман”, ул.”Цар Симеон І”, участък от ул.”Христо Ботев”, участък от ул.”Републиканска”, ул.”Шипка” и др.
 8.По инициатива на родители в няколко квартала на селото бяха изградени детски кътове за занимание и игри на децата, като кметството подпомогна  с детски играчки от фирма „Белин” и конструкции на люлки. До края на мандата може би няма да се реализират  заложените мероприятия  в инвестиционната програма  поради недостиг на средства като: ремонт на ОДЗ „Здраевец”, асфалтирането на участъка от  ул.”Г.Поп Иванов”.
      В момента съвместно с общинското ръководство работим активно по подготвянето на проект за подмяна на 12 км. от водопроводната мрежа на Трудовец, който ще бъде реализиран през 2016г.  и това ми е един от мотивите да се кандидатирам за нов мандат.
       Предвиждаме  и генерален ремонт на поликлиниката, за да придобие уютен вид.
 
По сметоизвозването  и сметосъбирането :
  1. От началото на годината сме раздали 50 бр.кофи за смет. В момента тече обществена поръчка  и до края на месец септември ще раздадем още 100 бр.
  2. От месец август  въпреки трудностите  започнахме ежеседмично извозване на битовите отпадъци. Трудно е, защото трябва да покриваме график  и за селата Боженица, Липница и Елов дол и няма свободно време за използване на работниците за други дейности по поддържане на така голямата инфраструктура на селото.
   
Други дейности:
  1. От собствени средства  и с помощта на приятели  подпомогнахме нашите алпинисти Христо Прокопиев и Павел Коцев  да покорят  първенеца на Южна Америка, връх Аконкагуа-6962м, за което им благодаря  от сърце, че поставиха логото на Трудовец на тази висока точка от света.
  2.   Финансово подпомогнах пак от лични средства танцов състав „Жар” за пътуването им до Охрид Македония, за да представят Трудовец  и Българския фолклор. Благодаря Ви  момчета и момичета за доброто представяне.
  3.   Съвместно с училищното ръководство посрещнахме подобаващо посланика на Южна Африка през месец юли. Гостите останаха очаровани от нашето училище, познанията на децата и атмосферата в която работят.
  4.   Съвместно с читалище „Н.Ракитин”, училище „Любен Каравелов” и ОДЗ „Здравец”организирахме  и проведохме  на ниво всички празници като:Трифон Зарезан, Националния празник 3-ти март, Великден, оброка на св.Богородица, Празника на детето 1-ви юни и др.
  В общи линии това изпълнихме за 8-те месеца на 2015г. Предстои ни още много работа, но за изпълнението ще зависи от Вас и Вашия вот.
 
 
                                                                 Кмет Веселин Драганов
                                        « Назад

Коментари (35)

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4

Добави коментар