Добре дошли в сайта на Трудовец!

Отговор от кмета, относно поставени въпроси в сайта на с. Трудовец
публикувана: 30.07.2015г. 20:45 | прочетена: 2158 | коментари: 28

 Уважаеми Трудовчани, активно посещаващи сайта на с. Трудовец,
 
     Приемете моите най-искрени извинения, че не съм отговарял на подадените сигнали. Причините са обективни и субективни. Не ми е в стила да работя в режим на извинение, но понякога се налага и моля да ми простите за създаденото неудобство и нарушаване комфорта на жителите на с. Трудовец.
 
     По въпроса със сметоизвозването: Сметоизвозващият автомобил претърпя сериозна авария по средата на м. юли, което наруши графика, докато намерихме въпросната част. Забелязали сте, че наехме други фирмени машини, за да разрешим проблема. Но за сметка на това вече започваме всяка седмица да извозваме боклука, независимо, че това задължително ще наруши финансовият баланс, както и ползването на работниците за други полезни дейности.
     Грешката ми е, че трябваше да го обявя чрез медиите, но слава богу, справихме се.
     Относно състоянието около контейнерите в гробищният парк – вината е изцяло на жителите, които ги ползват.
  • Масово се изхвърлят боклуци около контейнерите, а те са празни.
  • Дори градинските бурени и треви са изкарани там.
  • В движение от колите се изхвърлят пликове.
    Уважаеми трудовчани, кметството не разполага с ресурс от работна ръка. Няма вече програми по заетостта, затова всички трябва да се грижим за реда и чистотата. В противен случай ще се радваме на тези гледки.
    За водата в чешмите – В старата част на гробището, чешмата  е със запушен водопровод, тъй като е последна точка. Налага се теглене на нов. Този проблем е на вниманието ми,  но срок за разрешаването му не мога да ангажирам. Чешмата до ритуалният дом има вода, може би за посоченият период е спряна поради авария.
     За строителните отпадъци - Въпросът съм го поставил още през 2006г. на сесия на ОБС. Но отговорно решение до днес няма. Определена е една кариера над новото депо и там трябва да се извозват. На територията на с. Трудовец няма регламентирано законово място за строителни отпадъци. По технология в новото депо и кофите за смет не се разрешава изхвърлянето  на строителни отпадъци.
 
      Още  един път моля за извинение, ще коригирам допуснатите грешки. Благодаря за гражданската Ви позиция, уважаеми трудовчани. За това е диалогът - да се учим от грешките си.
     Един съвет от мен: Като коментират в сайта, възпитаните хора не използват обидни квалификации. Този сайт е с цел да се информираме и да даваме предложения.
 
Ваш кмет: В. Драганов« Назад

Коментари (28)

  • 1
  • 2
  • 3

Добави коментар