Добре дошли в сайта на Трудовец!

Отлични резултати на НВО за 4 клас в ОУ "Л. Каравелов" - с. Трудовец
публикувана: 08.06.2021г. 19:53 | прочетена: 1282 | коментари: 4

На 27 и 28 май четвъртокласниците се явиха на НВО по БЕЛ и математика.
МОН обяви, че за страната средната оценка и по БЕЛ и по математика е Мн. добър (5).

Също от анализи на МОН се констатира, че по български език и литература  учениците имат добри знания от началните класове и демонстрират отработвани в годините умения - пренасяне на думи, строеж на думите, пунктуация в края на изречението и степенуване на прилагателни. Някои от децата все още се затрудняват с правописа на предлозите „с“ и „в“.

Близо две трети от четвъртокласниците са работили сравнително добре по творческата задача, но създаването на цялостен, свързан и граматически правилен текст продължава да е предизвикателство.

Подобни са и наблюденията върху резултатите по математика. Във висока степен са усвоени аритметичните действия и учениците успешно решават познати задачи – за лице на правоъгълник, разпознаване на прав ъгъл, текстови задачи. Затрудняват ги задачите, които изискват мислене - избор на най-рационалния път за решаване, извличане и обработка на информация от таблици и схеми, пространствена ориентация.

Четвъртокласниците в ОУ „Л. Каравелов“ – с. Трудовец, се представиха отлично. Трима ученика имат отлична оценка и по двата предмети. При максимален резултат от 100 точки, 7 ученика имат над 90 точки по БЕЛ и 2 ученика над 90 точки по математика. Средният успех по БЕЛ е (5,47), което е почти половин единица над средното ниво за страната, а по математика (4, 69).

Класният ръководител Венетка Паунова и помощник учителят Наталия Василева споделят, че за добрата подготовка на децата са допринесли допълнителните часове по проект „Подкрепа за успех“, както и изпълнителността и трудолюбието, които четвъртокласниците са формирали през изминалите 4 години.

Диаграмите показват в проценти разпределението на резултатите по БЕЛ и математика.« Назад

Коментари (4)

  • 1

Добави коментар