Добре дошли в сайта на Трудовец!

Отлично представяне на Националния кръг на Фестивала за авторска драматургия в гр. Ловеч
публикувана: 18.03.2018г. 16:34 | прочетена: 1126 | коментари: 0

На 10.03.2018 г. ОУ „Л. Каравелов“ участва в националния кръг на Фестивала за авторска драматургия и театър на английски език в гр. Ловеч с постановката „Трите прасенца“.

Форумът бе открит от кмета на Община Ловеч, Корнелия Маринова, която се обърна към участниците с думите:
„За мен е изключително удоволствие да Ви приветствам в Езиковата гимназия, защото точно тук е мястото, където се говори езика на Шекспир от 136 години, защото Американският колеж функционира от 1882 г. Театърът не е просто сграда, институция, а е талант, мечти, фантазия.  Важно е също, че сме в навечерието на Международния ден на театъра – 27 март. Събитието в Ловеч се случва и по време на българското председателство на Съвета на ЕС. А както всички знаем, културата за всички нас е приобщаваща ценност. Убедена съм, че Вие ще имате своя „добавена стойност“ към тази ценност“.

ОУ „Л. Каравелов“ бе единственият представител на община Ботевград и един от двата отбора в София област, заедно с групата на Професионална гимназия „Велизар Пеев“ от гр. Своге.

В представителната група на училището участваха ученици от 4 клас: Mадлен Василева, Александър Петков, Пламена Тодорова, Деян Драганов, Мартин Василев, Петя Христова и Теодора Здравкова с класен ръководител г-жа Е. Василева и ръководител на участието, учителят по английски език – г-жа Т. Атанасова.

С прекрасното си изпълнение учениците получиха две награди: за най-комедийна постановка и индивидуална награда за артистичното изпълнение на Деян Драганов, въплътил  се в  ролята на вълка.

В журито участваха представители на British council /Британски съвет/ и преподаватели по английски език.

Успешното и емоционално участие в това национално събитие завърши с приятна разходка из гр. Ловеч и посещение на историческите забележителности: Етнографски музей, Музей „Васил Левски“, паметник на Васил Левски, Белият паметник, намиращ се в парк „Стратеш“ и построен в памет на битката при Ловеч 1877 г, по време на Руско-турската война. А посещението на Зоопарка на гр. Ловеч достави истинско удоволствие на децата.« Назад

Коментари (0)

Добави коментар