Добре дошли в сайта на Трудовец!

ОУ "Л. Каравелов" отбеляза своя 190 годишен юбилей
публикувана: 11.11.2019г. 7:02 | прочетена: 1607 | коментари: 0

Днес, 07.11.2019 г., ОУ ”Любен Каравелов” – с. Трудовец отпразнува своя Патронен празник и 190 годишния юбилей на училището.
В 16.30 ч. бе открита музейна сбирка „Образователното дело в Трудовец от 1829г. до наши дни”. Експонатите са разположени в предварително отремонтирани със средства на Община Ботевград помещения.
Тържественият  концерт започна в 17.30 ч. в Актовата зала на училището. Почетни гости на събитието бяха: Г-жа Мариана Николова – заместник министър председател на РБ; Г-жа Росица Иванова – началник РУО – София област; Г-н Иван Гавалюгов – кмет на Община Ботевград; Г-жа Стефка Граматикова и г-н Борис Борисов – представители на Община Ботевград; Г-н Еленко Иванов – кмет на с. Трудовец; Г-н Димитър Димитров – административен директор на МВБУ - Ботевград; Свещеника на Трудовец - отрц Панайот; Проф. д-р Христо Драганов; директори на училища в Ботевград и Общината; председатели на УН и Обществения съвет; много общественици, бивши и настоящи учители, служители. От всички тях бяха получени поздравителни адреси.

Г-жа Илияна Марчовска, директор на училището, в своето приветствено слово отбеляза, че днес училището ни празнува своето дълголетие. „ Горди сме от факта,  че тук са се обучавали ученици, които заемат високи държавни длъжности! ; Доказвайте, че сте прекрасни преподаватели с ненадминат опит!; Името на училището няма да потъне в забрава! Достойно носете името на своя патрон!”, бяха възловите моменти в изказването на директорката.

Вицепремиерът – г-жа Николова призова „училището да продължава да подготвя бъдещите поколения със същия хъс, вяра и ентусиазъм”.

Г-жа Иванова прикани „да бъдем родолюбци и със златни букви да напишем още едно столетие...” Тя връчи на училището Почетен знак на МОН

Г-н Гавалюгов, обръщайки се към родителите, апелира да съдействат на учителите и да работят съвместно за обучението и възпитанието на децата.

Своя поздрав към всички поднесе и дългогодишната директорка на училището – г-жа Стефка Бенчева. Тя отправи мъдрото послание, че ако човек е отговорен, старателен и изпълнителен, то той ще се реализира в професия и ще бъде полезен за себе си и за обществото.

Беше получен и подарък от МОСВ – Червената книга на България, по повод участието на наши ученици в Международния екологичен форум в гр. Силистра, „Сребърна 2019”.

По повод обявения конкурс за литературна творба, рисунка и презентация на тема: ”Моето родно място” и „Моето първо училище”, директорът награди учениците, класирали се на първо, второ и трето място, като бяха връчени и две поощрителни награди.

С много усърдие, желание и радост, ученици поднесоха за гостите празничен концерт« Назад

Коментари (0)

Добави коментар