Добре дошли в сайта на Трудовец!

Подготвителната група от ОДЗ „Здравец” - с. Трудовец с награда от национален конкурс
публикувана: 16.05.2016г. 8:13 | прочетена: 3293 | коментари: 1

Преди да се разделят с детската градина,  децата от подготвителна група на ОДЗ"Здравец" получиха интересен подарък - екскурзия до град София.
Още по пътя те се запознаха с историята на зоологическата градина и животните, които се намират там. В ранния следобяд те разгледаха и самия зоопарк. С интерес наблюдаваха както малките животни, така и най- големите - камилата и слона. Особено интересни за децата бяха хищниците - тигърът и самият цар на животните - лъвът.
След това малчуганите се отправиха към целта на тяхното пътуване - Националния исторически музей. Там децата бяха по покана на фондация "АФА - България", която организира конкурс "Най - големият малък приятел на животните".
В конкурса участват деца от детски градини и училища от цяла България, в това число и тези от Трудовец. Рисунките на децата досега са представени в Народното събрание и в Министерство на културата, а организаторите се надяват творбите да стигнат до Брюксел. На тържеството, по повод раздаването на наградите присъства госпожа Бони Петрунова - заместник министър на културата. Председателят на фондацията Аксиния Боснева подчерта, че всички деца, участвали в конкурса вече са победители. Председателят на журито, Стефана Дряновска, обяви наградените.
Малчуганите от Трудовец получиха грамота за най - масово участие и подарък. Спектакълът бе интересен за тях, защото самите те бяха участници в него. Най - напред на сцената се появи Астор, който прикова вниманието на присъстващите със своите фокуси. Децата се включиха и в проведената викторина, където показаха своитео знания за животните. « Назад

Коментари (1)

  • 1

Добави коментар