Добре дошли в сайта на Трудовец!

Празник в Първи клас - Вече сме грамотни
публикувана: 01.04.2017г. 8:09 | прочетена: 2322 | коментари: 0

ЩЕ ИЗВИКАМ ОТ СЪРЦЕ:”АЗ ГРАМОТНО СЪМ ДЕТЕ!”

Днес, 30 март, чаровните първокласници от ОУ”Любен каравелов” – с. Трудовец, под ръководството на своя класен ръководител – г-жа Мариана Георгиева и съвместно с г-жа Мария Доцинска, представиха пред своите родители, учители и гости мило тържество. Под надслов „Ние вече сме грамотни”, малчуганите с нескрито задоволство и искрена радост показаха, че вече могат да четат, да пишат и да смятат. На главите им грееха коронки с буквите, а Букварът и Читанката седяха достолепно сред тях. Децата изпяха песнички, изиграха сценки, отгатваха гатанки, срещнаха се с приказните герои Вълчо, Лиса, Пипи Дългото чорапче и Хитър Петър. Показаха, че  книжката огрява сърцата и душите на хората – там, където слънчевите лъчи не могат да достигнат. Трогателно се разделиха със своя пръв другар – Буквара, като обещаха, че винаги ще го помнят, а той ги запозна със своята сестра – Читанката, която им показа правилата как да пазят книгата.

В края на тържеството, г-жа Георгиева сподели за трудния процес на ограмотяване и  постоянната  подкрепа на г-жа Доцинска, приветства колегите си от ОДЗ”Здравец”, дали добра предварителна подготовка на учениците, и благодари на родителите за тяхната съпричастност в ограмотяването на децата.  Директорът на ОДЗ”Здравец” – г-жа Донка Стаменова благодари за чудесното тържество и за майчинските грижи на класния ръководител, като  пожела здраве и успехи.

Директорът на училището – г-жа Илияна Марчовска изказа благодарност за незабравимите мигове с първокласниците, които малки, плахи и неуверени през есента са изпратили лястовичките на юг, а сега ще ги посрещнат вече грамотни и пораснали. Г-жа Марчовска подари на децата книжки с басните на Езоп и Лафонтен. От името на Училищното настоятелство те получиха по един пъзел, от своите родители – книгата „Български народни приказки”, а от класния ръководител и възпитателя – по една грамота, че вече са грамотни.

В края на тържеството малките артисти вкусно си хапнаха торта, а присъстващите бяха доволни от успешното им представяне.« Назад

Коментари (0)

Добави коментар