Добре дошли в сайта на Трудовец!

Работа по проект „Часовете, които ни дават сила” в ОДЗ "Здравец"
публикувана: 07.03.2016г. 22:12 | прочетена: 2775 | коментари: 1

Днес учениците от ПГТМ "Христо Ботев" , работещи по проект  "Часовете, които ни дават сила" посетиха децата от подготвителна група в ОДЗ"Здравец" с. Трудовец и им разказаха за приятелството като добродетел.Малчуганите бяха развълнувани и впечатлени от срещата с големите каки и батковци.Бъдещите ученици направиха рисунки за най-добрия си приятел и ги размениха помежду си.В края на срещата малките получиха подаръци-балони, блокчета и каринки за оцветяване.
 
През учебната 2015/2016 година ПГТМ „Христо Ботев” работи по проект „Часовете, които ни дават сила”, който се реализира от Фондация „Благотворител” с финансовата подкрепа на Фондация „Оук”.

Целта на проекта е да подпомогне нравственото и  духовното развитие на деца и ученици от Община Ботевград; да се изградят умения за преподаване и практикуване на общочовешки добродетели в ежедневието на младежи на възраст 16-18 години; да се обучат ученици на човешки добродетели; да се запознаят децата от 4 група в детските градини в Община Ботевград с основните добродетели, които да могат да разпознават и описват; да се повиши информираността в обществото за ползите от практикуване на добродетелите за личностното израстване на младите хора.
 

Целта на проекта ще се реализира чрез обучението на ученици в училище, които ще се запознаят с всички добродетели, как те да се представят пред съучениците им, пред децата от детските градини. Ще се представи дейността на клуба пред местната общественост за популяризиране на тази инициатива, за да можем все по-често да говорим с езика на добродетелите.
  Характерът се изгражда, когато децата се учат да правят отговорни морални избори. Учениците ще добият опит да използват добродетелите в своя живот, да помогат на околните в нужда, ще се научат да бъдат хора и да поставят добруването на другите на първо място. Трябва да успеят да приложат на практика мотото „Аз съм добър, ти си добър”, защото това е единственият начин светът да се насочи към по-добро, а не само към задоволяване на материалните потребности. Децата и учениците ще могат да помагат на своите родители също да практикуват добротелите, защото връзката между тях често липсва.

Нека родителите се научат отново да говорят със своите деца, да играят с тях, но най-вече: да бъдат част от техния живот. Практикуването на добродетелите е най-добрата превенция срещу негативните явления в живота.


 « Назад

Коментари (1)

  • 1

Добави коментар