Добре дошли в сайта на Трудовец!

Сребърни медали за ОУ „Л. Каравелов“ – с. Трудовец от Международен екологичен форум "Силистра 2019"
публикувана: 03.06.2019г. 15:56 | прочетена: 1324 | коментари: 1

Вчера, отборът на ОУ „Л. Каравелов“ с. Трудовец, се завърна със сребърни медали от Международния екологичен форум „Сребърна 2019“-

Пред 5-членно жури,  с председател Проф. Д-р Светослав Герасимов, екипът на петокласниците Виктория Симеонова, Петя Христова, Пламена Тодорова и Теодора Стаменова представиха работата си по проекта „Разнообразието на билките в моя роден край и устойчивото им използване“.

Първият етап от представянето бе подреждане на щанд, чрез който комисията оценява: избор на актуален екологичен проблем;  посочване предимството на избраните методи на работа; последователните етапи при реализиране на проекта; новаторство; естетическо и оргинално оформление на щанда; писмена и говорима грамотност.

Щандът на екипа от Трудовец бе стилен, отразяваше целите и постигнатото. Представен бе от Теодора Стаменова. Тя съумя систематизирано и много целенасочено да представи работата по проекта и това впечатли комисията. Бяха изложени много материали от дейността, които приковаха вниманието. На зададените въпроси, децата отговориха компетентно. Председателят на журито, Проф. Д-р Св. Герасимов не скри задоволството от видяното и чутото и поиска информация за контакти.

Последва теглене на жребий за реда на защита на проекта с презентация. Късметът определи екипът от Трудовец да защитава последен.
Въпреки умората, децата бяха мобилизирани. Журито бе завладяно от впечатляващото  встъпление, което направи Пламена Тодорова. Много сигурна, много уверена, тя даде думата на Петя Христова и продължи умело да управлява презентацията, която бе изработена с хипервръзки, видео и онагледена със снимки от работата по проекта.  По същия начин, с увереност и самочувствие, защитата продължиха Виктория и Теодора.

Зададените въпроси не затрудниха отлично подготвените момичета.

С трепет и вълнение се чакаха резултатите. Журито реши: Сребърните медали са за екипа на ОУ „Л. Каравелов“, с. Трудовец. Щастливите момичета бяха изпреварени само от отбора на „Клуб по роботика“ - гр. Бургас

За участниците във форума, организаторите бях организирали посещение на Биосферен парк „Сребърна“.
 « Назад

Коментари (1)

  • 1

Добави коментар