Добре дошли в сайта на Трудовец!

Танцов състав "Жар" Трудовец представи България на фестивал в Турция
публикувана: 13.09.2013г. 23:40 | прочетена: 2834 | коментари: 0

       Танцов състав "Жар" с художествен ръководил Румен Петров към Народно  читалище "Никола Ракитин", се завърна от международния фестивал за песни и танци в град Афион, Турция.
       Той се състоя от 25 до 31-ви август по повод годишнина от освобождението на град Афион от гръцко владичество. Във фестивала участваха близо 800 певци и танцьори от 15 държави. Танцовият състав „Жар“ реализира участието си в чуждестранния форум, благодарение на лични средства от самите танцьори. Те се включиха в празничната програма с букет от танци – „Шопски“, „Кошерище“, „София Баба“, „Тракийски“, „Добруджански“. Нашите танцьори играха пред министъра на образованието и министъра на отбраната на Турция. Представянето им бе многократно аплодирано. Представителите на нашата община и страна бяха замеряни с бонбони от публиката, което е жест на голяма признателност и почит. Съставът е получил покани и за други фестивали в Турция за следващата 2014 година.
        По време на 5-дневния престой в южната ни съседка, нашенци имаха уникалната възможност да наблюдават Авиошоу с реактивни самолети „Червените ястреби“.

От новия творчески сезон танцовият състав набира мъже-танцьори.


Източник: balkanec.bg
« Назад

Коментари (0)

Добави коментар