Добре дошли в сайта на Трудовец!

Танцов състав "Лъжанчета" се завърна с грамоти и награди от конкурса "Голямата танцова награда на София - 2014"
публикувана: 10.05.2014г. 23:14 | прочетена: 2291 | коментари: 0

     Днес танцов състав "Лъжанчета" към народно читалище "Никола В. Ракитин", с. Трудовец, с художествен ръководител Иван Каменополски взе участие в седмия конкурс "Голямата танцова награда на София-2014", организиран от сдружението на танцовите дейци с председател на УС доц. Красимир Петров. 
     Събитието се проведе  от 11:00 ч. до 19:00 ч., на четири части по възрастови групи в синдикалния дом на транспортните работници . Всички танци се оценяваха от специалисти в областта на народните танци. В конкурса, наред с танцови състави от цяла България, се състезаваха малките танцьори от Трудовец в първа възрастова група (до 10 год.) и младежите в трета възрастова група (14-18 год.). Освен забавлението еуфорията също завладя танцьорите, когато се съобщиха резултатите след надиграването на децата в първа възрастова група. Малките танцьори получиха грамота за участие и спечелиха трето място и награда за майсторско изпълнение.
     В трета възрастова група танцьорите имаха голяма конкуренция и въпреки това дадоха всичко от себе си. Взеха грамота за участие и си тръгнаха амбицирани да се усъвършенстват и да предават народния дух и традициите на идните поколения.

     Танцов състав „Лъжанчета“ благодари на своите спонсори, сред които е и кметът на Трудовец – Веселин Драганов. Благодарение на тях Трудовец бе представен на  това престижно събитие« Назад

Коментари (0)

Добави коментар