Добре дошли в сайта на Трудовец!

ТРЕТИ ПРОЕКТ НА КМЕТСТВО ТРУДОВЕЦ ПО ПРОГРАМА „ЕВРОПА НА ГРАЖДАНИТЕ“
публикувана: 19.10.2017г. 21:32 | прочетена: 1700 | коментари: 5

Кметство  с. Трудовец е партньор по проект ЕВРОПЕЙСКА МРЕЖА ЗА СБЛИЖАВАНЕ И СОЛИДАРНОСТ В АГРАРНИТЕ РАЙОНИ /ENSURE/, в който участват представители на 12 държави от Европейския съюз и две кандидат членки – Сърбия и Черна гора.  Проектът ще се осъществява в рамките на две години  и ще обхване дейности във всички държави и 5 транснационални срещи.

Проектът е иницииран от НЧ „Никола Ракитин 1890“ и ще се осъществява от доброволци от всички възрасти. 
Той служи за засилване на ангажираността за вземане на решения относно местните политики според нуждите на населението в аграрните райони в контекста на Европейското гражданство.

Сега, когато доверието на гражданите в Европейския съюз бележи значителен спад,  особено в подкрепата на селските райони, целите  са превъзмогване на евроскептицизма.

Проектът е насочен към ежедневните проблеми, които стоят за разрешаване от населението от тези райони, като: международно и местно развитие, мобилност на работната сила, младежка активност, аграрна политика, . В дългосрочен план се очаква активизиране на местното население в процесите на вземане на решения, обмяна на опит, тясно сътрудничество и дълготрайно партньорство.

Кметство Трудовец ще вземе участие в първата среща от 18 до 20 октомври 2017г. в гр. Словенска Бистрица с домакин – Информационен център за развитие, който планира семинари и пленарни заседания. Информацията за проекта се публикува на:

https://www.facebook.com/ensurenetwork/



« Назад

Коментари (5)

  • 1

Добави коментар