Добре дошли в сайта на Трудовец!

Ученици от ОУ ”Любен Каравелов”- с. Трудовец се срещнаха с детския писател Борислав Ганчев
публикувана: 15.04.2015г. 1:01 | прочетена: 4156 | коментари: 0

По повод Националния маратон на четенето /2 -23.04./, посветен на Международния ден на детската книга -2 април и Международния ден на книгата и авторското право – 23 април, децата от Начален курс  при ОУ”Л. Каравелов” – Трудовец се забавляваха с творчеството на детския писател Борислав Ганчев – Борко Бърборко и с карикатурите на художника Николай Арнаудов. В библиотеката на народно читалище „Никола Ракитин”, секретарят на читалището Ваня  Иванова представи творците. Писателят Борислав Ганчев е роден в гр. Хисаря, обл. Пловдивска. Има педагогическо образование. Автор е на четири сатирични книги със стихове, епиграми, афоризми, както и на книгите за деца: „Аз уча азбуката с гатанки”, „ Свири, щурче”, „ Какъв да стана?”, „Гатанки от А до Я”, „”Смятанки от 1 до 10”, „От зима до есен с усмивка и песен” , „Черга пъстроцветна”,”Шарено хорце”и др. По негови текстове са композирани детски и хумористични песни. Носител е и на награди от национални конкурси за детската книга. 
Карикатуристът  Николай Арнаудов има публикации в Германия, САЩ, Англия, Словакия, Полша, Македония и други страни по света. Носител е на  няколко международни награди от Япония, Корея, Словакия, Етиопия и др. През 2003 г. е избран за международно жури в Турция. Има редица самостоятелни изложби.
Учениците с удоволствие слушаха завладяващите стихове, гатанки, загадки – отгадки, смешни и поучителни стихчета и прякори, прочетени от писателя. Децата с радост излизаха да четат стихчета и гатанки от  станалия им вече приятел Борко-Бърборко. Накрая две момичета и две момчета прочетоха по куплетче от стихотворение за България. 
 
Организатори на събитието са ръководството на ОУ "Л. Каравелов" и читалище "Н. Ракитин" - с. Трудовец
 « Назад

Коментари (0)

Добави коментар