Добре дошли в сайта на Трудовец!

Удари първият училищен звънец в ОУ "Л. Каравелов" - с. Трудовец
публикувана: 16.09.2019г. 14:50 | прочетена: 987 | коментари: 0

Началото на тържественото откриване на Новата 2019/2020 учебна година в ОУ „Л. Каравелов“- с. Трудовец, бе поставено в 9:00 часа.

По традиция то започна с церемония по изнасяне знамето на училището и издигане на националния флаг.

Водосвет за здраве и успешна учебна година, отслужи отец Панайот, който обичайно показа обичта си към децата и им пожела воля и упоритост при овладяване на знанията. 

Приветствие към учениците, учителите и родителите, отправи директорът на училището – И. Марчовска. Тя пожела на учениците да „положат усилия, сили и време, за да развият своите способности, талант и умения“.

По случай началото на Новата учебна година, Ивелина Василева прочете поздравителен адрес от кмета на община Ботевград – И. Гавалюгов, в който се подчертава важността на учителската професия. Учителят носи „отговорност за изграждане на личности, които след време ще са отговорни за нашето бъдеще“.

По повод Първия учебен ден, приветствие отправи и кметът на Трудовец – г-жа Г. Маринова. Поздравителни адреси бяха получени  от г-жа Милена Дамянова, директор на Дирекция „Наука“ към МОН, както и от ПК „Весел живот“.

Тази учебна година в Трудовец за първи път ще прекрачат прага на училището 28 първокласника. Родителят Мариана Христова се обърна с мъдри мисли към малките ученици, техните родители, баби и дядовци. Децата да не се страхуват от грешките, да са откровени, да споделят своето мнение, а родителите да подкрепят своя ученик като изискват от него, като го напътстват и като му осигуряват здрава семейна среда.

След като Директорът на училището плисна менче с вода, учениците влязоха в класните стаи, където бяха посрещнати от класните си ръководители. « Назад

Коментари (0)

Добави коментар