Добре дошли в сайта на Трудовец!

В ДГ „Здравец“ – с. Трудовец децата добиват компетентности по БДП
публикувана: 09.05.2018г. 22:41 | прочетена: 1847 | коментари: 1

Днес, в двора на ДГ „Здравец“, децата в предучилищна възраст показаха на родителите си, че знаят как да се движат безопасно на пътя.

Представянето на децата показа висока ефективност на провеждания образователен процес по БДП от учителките Маргарита Стаменова и  Веска Накова.

След като бъдещите първокласници чрез песни и стихчета разказаха за пътните знаци и светофара, за пешеходната пътека и регулировчика, по безупречен начин доказаха разбирането си, че правилата и законите определят безопасността на пътя.

На зададените въпроси децата даваха верни отговори. В ситуационни игри те разбираха регулировчика и правилно пресичаха кръстовище. Показаха се като отговорни пешеходци при пресичане на пътното платно на пешеходна пътека и съобразявайки се със светофара.

Наблюдаваното занимание в предучилищната група в ДГ „Здравец“ – с. Трудовец , доказа, че децата са си изградили необходимите за възрастта елементарни представи и понятия за пътното движение и начални умения за безопасно придвижване като пешеходци.

 « Назад

Коментари (1)

  • 1

Добави коментар