Добре дошли в сайта на Трудовец!

В ОУ „Л. Каравелов“ – с. Трудовец, за първи път състезанието Spelling Bee
публикувана: 02.03.2018г. 6:26 | прочетена: 1820 | коментари: 0

Bulgarian Spelling Bee 2018

Състезание „Спелуваща пчеличка 2018“

 

Това състезание се провежда за първи път в ОУ „Л. Каравелов“ – с. Трудовц. Организатор е учителят по английски език – Тодорка Атанасова, със съдействието на Морийн Марш, англичанка, която произнася пред състезателите думите за спелуване.

Състезанието е познато в целия свят, ясно изразено в англо-говорящи страни. Spelling вее е състезание, в което състезателите спелуват, т.е произнасят, различни думи буква по буква. Думите за състезанието се подбират от предварително обявен списък с 500 думи. Ако състезателят спелува думата правилно, той преминава в следващия кръг, където се състезава с останалите участници. Ако спелуването е неправилно, състезателят отпада. Spelling вее е състезание с елиминиране и последният останал състезател се обявява за победител.

Победителят в училищното състезание и неговият подгласник се класират за регионалните състезания и подготвят допълнителни 200 думи. Най-добрите трима от регионалните кръгове се класират за финала в София и подготвят още 100 думи.

Трудността на състезанието се състои в това, че в английския език има 26 букви и 44 основни звука. Думите  звучат по различен начин от това как се пишат.

 Участващите  ученици бяха отлично подготвени и в продължителна и оспорвана надпревара, победители бяха седмокласниците Марио  Костадинов – I място и Методи Асенов – II място.

Участниците в състезанието бяха поздравени от Директора на училището – И. Марчовска,  г-жа Мария Христова – учител по англлийски език в ГПЧЕ „А. Константинов“ – гр. Правец, г-жа Анелия Йорданова – председател на Училищно насоятелство и учител по английски език в ГПЧЕ "А. Константинов" - гр. Правец.« Назад

Коментари (0)

Добави коментар