Добре дошли в сайта на Трудовец!

В Трудовец бе открита „Сцена на изкуствата“
публикувана: 02.06.2018г. 0:13 | прочетена: 1388 | коментари: 1

В деня на детето – 1 юни, в центъра на Трудовец се откри „Сцена на изкуствата“. Събитието е по линия на проект на VIVA COM, реализиран от Сдружение „Трудолюбци“, с подкрепата на Кметство Трудовец и Училищно настоятелство към ОУ „Л. Каравелов“.

На откриването присъстваха Кметът на общ. Ботевград – И. Гавалюгов, Г-жа Ст. Граматикова, общински съветници, Кметът на Трудовец – В. Драганов, граждани и гости на Трудовец.

Водещата на събитието – Ивалина Иванова подчерта, че реализираният проект има за цел да обедини изкуство, наука, кино, социални дейности.

Кметът на общ. Ботевград поздрави най-малките жители на Трудовец с празника и им пожела да растат здрави, жизнерадостни, любознателни, щастливи и палави. Г-н Гавалюгов отправи поздрав и към ръководителя на проекта – Мая Пенчева, кмета на Трудовец – В. Драганов и всички доброволци, допринесли с труда си за създаването на „Сцената на изкуствата“. Той изтъкна важността на доброволчеството за облагородяването и подобряването на визията на средата, в която живеем и пожела Трудовец да запази водачеството по отношение на доброволческите инициативи.

В изказването си, В. Драганов сподели удовлетворението си, че в Деня на детето се дава живот на обект, проектиран преди повече от 30 години. Това място ще продължава да се облагородява, заяви той. В. Драганов подчерта, че всички гости на Трудовец остават очаровани от селото и обяви, че на 9 юни предстои да бъдат посрещнати над 200 участници в Първия фолклорен фестивал в Трудовец – „Златни нишки“.

Организаторите на събитието връчиха благодарствени писма за ползотворно сътрудничество и активно партньорство на И, Гавалюгов – кмет на общ. Ботевград; В. Драганов – кмет на с. Трудовец; НЧ „Н. Ракитин“,; УН към ОУ „Л. Каравелов“; Завод „Грамер“ АД; Фирма „ГИД Метал“; Фирма „Ивко 95“, Агроаптека „Девагро“ ООД.

Благодарността към доброволците, допринесли за реализирането на проектните дейности, бе изразена с връчване на „Сертификат като добротворец“.

Преди излъчването на филма „От нищо нещо“, бе прочетено поздравително писмо от главния актьор във филма – Стефан Данаилов. „Когато преди време снимах на територията на вашата община разбрах, че там живеят изключително чувствителни и работливи хора. Сега знам, че тези хора продължават да обичат родния си край и търсят нови и нови идеи за превръщането му в привлекателно място за младото поколение. Искрени поздравления за това….“

Весели случки по време на снимките разказаха участниците във филма, трудовчаните Георги Ватев и Йоланда Димитрова.« Назад

Коментари (1)

  • 1

Добави коментар