Добре дошли в сайта на Трудовец!

За проекта на Трудолюбци „Лятна ваканция за малки и големи в с. Трудовец”
публикувана: 03.06.2018г. 17:54 | прочетена: 1448 | коментари: 0

Каква е проектната идея?
Да създадем общодостъпна среда за организирани творчески, културни и доброволчески занимания както за малки, така и за големи
 и да подпомогнем за обогатяване на културния живот в с. Трудовец.
 
Създаваме творческа среда за малките
За да се осигурят тези условия, в парка  обособихме „Арт зона”, където
ще организираме творчески занимания на децата през лятната ваканция. Под ръководството на доброволци от Доброволчески клуб към Сдружение „Трудолюбци”, чрез различни техники на изкуството, те ще творят и развиват своите таланти докато се забавляват.
Партньорите по проекта – Училищното настоятелство към ОУ „Л.Каравелов”  ще организират група деца, с която ще извършват проучвателна дейност на природните, културните и исторически забележителности на родния край. Ще откриват и проблемни зони, за които да се търсят решения заедно с местната власт.
 Като продукт на своята дейност те ще създадат любителски видеоклипове, които ще представят пред публика преди кино прожекциите. Ще организират и фото изложби в парка.
За осъществяване на дейността са осигурени необходимите материали за работа с децата.
 
 
Надграждаме построеното преди нас
Обновихме запустяло пространство и обособихме място за културни събития - „Сцена на изкуствата”.
С доброволен труд почистихме мястото и пространството около него, монтирахме пейки, засадихме цветя и храсти. Със средства от гранта се закупиха необходимите материали.
 
Обогатяваме културния живот в селото
 
Обновеното място е сцена за културните събития в селото- празници, тържества, фестивали. За обогатяване на културната програма на жителите и гостите на селото, ще се представят кино прожекции, осигурени от нашите партньори No Blink studio.
Мястото ще бъде сцена и на Първия национален фолклорен фестивал „Златни нишки” Трудовец.
За нуждите на кинопрожекциите, е закупено необходимото оборудване.
 
 
Проектът е финансиран от VIVA COM Регионален грант, в партньорство с Български център за нестопанско право.
Осъществява се с участието на  Кметство с. Трудовец и Училищното настоятелство към ОУ „Л.Каравелов”.
Активното партньорство с Училищното настоятелство и родители, както и привличането на местната власт и читалището е гаранция за разширяване на ангажираните местни структури в решаването на значими за местната общност проблеми.
 
Сдружение „Трудолюбци” изказва своята благодарност към община Ботевград, кметство Трудовец, УН към ОУ” Л.Каравелов” ,  завод „Грамер” , НЧ „Н.Ракитин” с. Трудовец, „ГИД Метал”,  „Ивко 95”, Агроаптека „ Девагро” за ползотворното сътрудничество .
Огромна благодарност и към десетките доброволци за желанието и ентусиазма, с които се включиха в реализирането на проектните дейности и със своя труд  допринесоха  за промяна на средата, в която живеем. Всички те  получават  Сертификат като добротворец.
Вложения доброволен труд на местните жители , подкрепата на кметството и родителите от УН формира сплотена местна общност, готова да допринася за подобряване на средата, в която живеем.
Сдружение „Трудолюбци” вярва, че с общите усилия на местните жители и подкрепата на институциите  можем да направим нашето село още по-красиво, оживено  и сплотено .
 
Сдружение „Трудолюбци” с. Трудовец
www.trudolubci.com« Назад

Коментари (0)

Добави коментар