Добре дошли в сайта на Трудовец!

2 млн. лв. от бюджета ще се насочат към Трудовец
публикувана: 24.01.2014г. 18:51 | прочетена: 1884 | коментари: 2

      На днешното обсъждане на бюджета, кметът на с. Трудовец, Веселин Драганов, настоя отново да бъдат разгледани поставените приоритети на гражданите на селото, тъй като много от задачите не търпят отлагане. Той даде пример с нуждата от ремонт на сградата на читалището, която се руши и отвътре -  тече при дъждовно време. „ Трудовец е най-силно развитото икономически село. Ние осигуряваме близо 1200 работни места на общината и представителите на фирмите, също смятат, че трябва да насочим внимание към подобряване на пътната инфраструктура” – поясни още Драганов.
 
        Кметът на общината, Георги Георгиев, заяви, че Трудовец не е забравен. И тази година продължава работа по реализацията на проекта „Довеждащ колектор за отпадни води” от Трудовец до новата пречиствателна станция в Ботевград. 
За 2014г.  е заложено преасфалтирането на цялата ул. „Панчо Геровски”. Преди това предстои да се подмени  цялата водопроводна мрежа – от кръстовището на главния път до полето.Предвидени са средства и за ремонт на детската градина. „Вярно е, че читалището има нужда от ремонт, но за него трябват около 800 000 лв. Редим нещата по приоритет – в детската градина всеки ден влизат 90 деца и не може да им капе на децата на главите вода” – поясни още Георгиев. „Около 2 млн.лв. ще се борим да вкараме в Трудовец тази година” – коментира Георгиев и допълни, че нищо от това, което е решено на общоселския комитет не е забравено.
        „Що се отнася за фирмите, след като откриват работни места, нека да дават и достойни заплати. И нека да се регистрират в Ботевград и да плащат данъци тук” – допълни Георгиев.
 


Източник: balkanec.bg
« Назад

Коментари (2)

  • 1

Добави коментар