Добре дошли в сайта на Трудовец!

Георги Иванов Георгиев
публикувана: 18.11.2021г. 17:26 | прочетена: 11103 | коментари: 0

Георги Георгиев – един от краеведите в с. Трудовец. Оставя за поколенията две книги: „Родословна хроника“ и „Нови разкази“.

За първата книга, краеведът Илия Попов пише: „ Решителен, настойчив, упорито търсещ новото и полезното, авторът замисля да опише родословното дърво на своя дядо. Графичното изображение не го задоволява, включва и описва жизнения път на всички дядо Петкови наследници“.

За втората книга, учителят по български език и литература – Даринка Петкова, споделя: "Всеки човек трябва да познава и пази своите корени, да знае откъде са тръгнали дедите му. С новата си книга "Нови разкази за историческото минало, за родове и представителни личности на с.Трудовец", един истински родолюбец ни протяга ръка, от която да поемем късче родна история. С присъщия хъс на човек, който иска да съхрани миналото на своя бащин край, авторът Георги Георгиев таи благородната надежда настоящите и бъдещите поколения да му бъдат признателни за усърдието и неуморния труд да проучи и събере необходимите сведения за хората, живели в землището на Трудовец през различните епохи на историята".

Георги Иванов Георгиев е роден в с. Трудовец. Завършва средно образование в общообразователна гимназия Ботевград. Продължава обучението си в Техникум по индустриална химия, Варна. Професионално израства в икономическия сектор на страната, с най-продължителен трудов стаж в НПСК Микроелектроника, гр. Ботевград.
В периода 1990-1991г. е секретар на Временната управа на Кметство Трудовец. През 1995 г. е избран за общински съветник от квотата на БСП в общ. Ботевград.

Георги Георгиев е рационализатор и изследовател. Притежава авторско свидетелство от ИНРА- София за филтърен патрон за свръхчиста вода. Носител е на "Народен орден на труда" III степен.

Интервюто на "Balkanec" с Георги Георгиев, по повод издаването на "Нови разкази", може да видите ТУК:« Назад

Коментари (0)

Добави коментар