Добре дошли в сайта на Трудовец!

Голям празник в Трудовец по повод Трифон Зарезан
публикувана: 14.02.2024г. 1:01 | прочетена: 172 | коментари: 0

Въпреки лошото време, настроението на трудовчани днес е празнично. Тържественото отбелязване на Трифон Зарезан в Трудовец се състоя от 11.00 часа във вилната зона.

Водосвет за здраве и берекет бе отслужен от Отец Панайот.

Сред гостите на празника бяха: кметът на община Ботевград Иван Гавалюгов, секретарят на общината Стефка Граматикова, кметът на село Скравена Гергана Минкова, Димитър Романов – общински съветник.

Думата за поздрав бе предоставена на кмета на село Трудовец Еленко Иванов, който приветства всички с добре дошли и им пожела здраве и берекет:
„Днешният празник ни напомня, че наближава един сезон, в който трудолюбивите стопани подготвят годината да бъде плодородна, а именно пролетта. Трудовчаните са известни с това, че правят едни от най-хубавите вина. Пожелавам ви плодородни лозя и верни приятели, с които да споделяте плодовете на вашия труд. На всички трудовчани и гости на селото искам да пожелая много здраве и днешния ден да бъде изпълнен с много положителни емоции. Весел празник и наздраве!”

Кметът на общината Иван Гавалюгов също поздрави трудовчани с днешния празник и пожела на всички здрава и плодородна година.

В надпреварата за престижната титла Цар на виното се включиха общо 18 винопроизводители. Комисията, която се зае с нелеката задача да избере най-доброто вино, бе в следния състав: Георги Везирски, Дарина Гергинова, Генади Тутовски, а за правилното протичане на процеса по дегустация отговаряше Кирил Вутов.

За Цар на виното бе избран Мирослав Лалов. На второ място в тазгодишната надпревара се класира Марин Цветков, а на трето място - Даниел Цагарски. Те получиха специални награди, а всички останали участници получиха грамота за участие.

За Царица на лозята бе избрана Цветелина Петрова. На нея се падна парата от питата, която бе специално приготвена от миналогодишната Царица.

За доброто настроение допринесе и фолклорната програма с участието на Общински духов оркестър с диригент Иванка Савова, народната певица Димитрина Върбанова и танцьорите от танцов състав при НЧ „Никола Ракитин 1890”.

Както повелява традицията, след като бяха определени Цар и Царица бе извършен ритуал по зарязване на лозята.« Назад

Коментари (0)

Добави коментар