Добре дошли в сайта на Трудовец!

НЧ "Никола Ракитин 1890" организира пореден младежки обмен
публикувана: 10.12.2018г. 20:58 | прочетена: 1031 | коментари: 1

През септември тази година младежи от Трудовец участваха в международен младежки обмен по програмата „Еразъм+“, финансирана от Европейския съюз в Румъния. Отзивите за проекта бяха положителни и читалището в Трудовец насърчава повече младежи да взимат участие в подобен тип дейности.

За проекта:

-„Еквилибризъм“ е международен младежки обмен, който събра 42 участници от 6 европейски страни: Румъния, Унгария, Естония, Италия, Испания и България.

-Проектът засегна темата за здравословния начин на живот като източник на личностно развитие и благосъстояние, промотирайки в същото време толерантност към аспекти, свързани с културно и религиозно разнообразие или лични избори.

-С цел подсигуряване на дълбок и обстоен анализ на проблема, се събра разнообразна международна група, която обедини: етнически/религиозни малцинства, вегетарианци/вегани, пушачи, участници с различни здравословни състояния.

-Младежкият обмен по програмата „Еразъм+“ се проведе между 1-13 септември, 2018г. във Арджестру, Ватра Дорней, Румъния

Основни цели:

-Да промотира здравословния начин на живот, подтиквайки към физическа активност чрез организиране на различни спортни събития в местните общности.

-Да стимулира здравословни навици и толерантност у младежите към специфични сфери чрез създаване и разпространяване на наръчници със здравословни практики. „Здравословен начин на живот, който ни обединява“.

-Да образова младежите по темата за здравословен начин на живот и неговото влияние върху кариерата и качеството на живот на хората, организирайки обучения в училища и на работното място в местните общности.

-Да повиши осъзнатостта на обществото за важността от балансираното поведение и начин на живот чрез направа и разпространение на видеоклипове на тема „Еквилибризъм“.

 

 

 
« Назад

Коментари (1)

  • 1

Добави коментар