Добре дошли в сайта на Трудовец!

Срещите на кмета Веселин Драганов с жителите на Трудовец
публикувана: 02.07.2013г. 22:32 | прочетена: 2924 | коментари: 0

           Тази вечер пред магазина на кв. „Торището“ в Трудовец, се състоя първата от обявените 5 срещи на кмета Веселин Драганов с жителите на селото. Присъстващите изслушаха информацията за свършеното през настоящия кметски мандат, за трудностите, които съпътстват дейността на кметството, както и какво предстои да се направи в полза на Трудовец. Анализите обхванаха работата на институциите на територията на селото, здравеопазването, подобряване инфраструктурата, сметосъбирането и проблема с незаконните сметища, извършени и предстоящи ремонтни дейности, предстоящото изграждане на новата пречитвателна станция за отпадни води и др.
          Като предстоящи задачи Веселин Драганов очерта поставяне на нова дограма и изолация на детската градина, укрепване коритото на р. Касица. По настояване на младежите в Трудовец ще бъде осъществен ремонт на стария Пенсионерски клуб, който ще бъде оборудван за извършване на тържества от жителите на селото. Започнат е вече строежът на спортна фитнес-площадка, която до края на календарната година трябва да бъде завършена.Рабори се по организация за откриване на музейна сбирка на Трудовец, а в м. "Оброка на Богородица" - мястото, от където е тръгнало нашето селище, да се направи монумент.
          Кметът подчерта важната роля на жителите на селото за решаване на редица проблеми. Благодари на Веселин Георгиев Чинов за    осигурената финансова помощ, чрез която е направен основен ремонт на покрива на черквата "Св. Георги".
           Зададените въпроси и изказани мнения от присъстващите касаеха: маркировката и пътните знаци на основни улици и кръстовища в Трудовец; поставяне на електронен часовник с термометър върху сградата на кметството; преминаването на тежкотоварни трактори (за оранжерията) по ул. „Васил Левски“; подмяна на водопроводната мрежа  на цялото село; почистване и поддържане на парковото пространство около магазина; неотстранени водопроводни аварии; проблеми с електрозахранването на улиците „Панчовска“, „Ракитин“, „Беласица“; поставяне на табели с имена на улиците и др. Изказана бе благодарност към администрацията на кметството за навременно и компетентно обслужване.
            След отговорите на кмета, присъстващите определиха в обществения съвет  да  се включат   Георги Иванов (Пината) и Николай Василев.
           
            03.07.2013 г
-   Жителите на Трудовец  от район   Габър,  поставиха въпроси касаещи пешеходна пътека за инвалиди до здравната служба откъм площада; възстановяване разрушенията от действия на ВИК при аварии и др.
            За членове на обществения съвет бяха определени Иванка Малечкова и Марин Петков.

           04.07.2013 г. - От района на ул. "Републиканска" за членове на обществения съвет бяха избрани Петър Петров и Инко Тодоров


           05.07.2013 г. - От района на Милковска махала за членове на обществения съвет бяха избрани Марияна Якимова и Никола Павлов

           08.07.2013 г. - Последната от поредицата срещи на кмета Веселин Драганов с жителите на Трудовец се състоя в клба на пенсионера. Присъстващите показаха активно отношение към проблемите на селото и зададоха редица въпроси: сигнализираха за стари и големи дървета, които са потенциална опасност; поставяне на шахти в поречията, за да се поемат пороите; оборудване на спирка на Габър; мерки за спиране  движението на пътни превозни средства през централния площад на селото. Обсъди се състоянието на пътното платно и велоалеята Трудовец-Ботевград и др.
         За членове на обществения съвет бяха избрани Красимир Методиев и Марияна Василева« Назад

Коментари (0)

Добави коментар