Добре дошли в сайта на Трудовец!

Трудовец отбеляза Деня на българската азбука, просвета и култура
публикувана: 24.05.2022г. 16:29 | прочетена: 552 | коментари: 0

В Трудовец атмосферата на най-българския празник се почувства още от сутринта. В училищния двор, изпъстрен с цветя и музика, се срещнаха учители, деца, родители, общественици и гости.


По традицията бе изплетен венец от цветя над входа за актовата зала, където се състоя и тържеството по случай празника. Началото му бе поставено с тържествено внасяне знамето на ОУ „Л. Каравелов“.


По случай Деня на Светите братя Кирил и Методий, приветствие поднесе директорът на училището – г-жа И. Марчовска. Тя обяви резултатите от Националното финално състезание на СБНУ 2022 г – 9 златни и 6 сребърни медали. Г-жа И. Марчовска награди всички отличили се ученици в състезания, както и тези, постигнали високи резултати в учебната работа.


Г-н Е. Иванов, връчи традиционната награда на Кметство Трудовец на три изявени ученици, определени от ПС на ОУ „Л. Каравелов“.


Поздравителни адреси бяха прочетени от министъра на образованието и науката – Николай Денков, от Областния управител на Софийска област, от Директора на РД „Пожарна безопасност и защита на населението“.


Тържествената програма продължи с разнообразни изпълнения на децата от всички класове в ОУ „Л. Каравелов“. Поздрав към всички учители, отдали живота си на децата, бе стихотворението на Даринка Петкова - "Себераздаване", изпълнено от Петя Данаилова.« Назад

Коментари (0)

Добави коментар